Lange fængselsstraffe til kokainsmuglere

  0
  Politi på rude
  Arkivfoto: Rigspolitiet
  REKLAMA

  Fire mænd er blevet dømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for at have smuglet 100 kilo kokain ind over grænsen via et containerskib.

  I en spektakulær sag er tre mænd fra Letland og en fra Rusland blevet idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for indsmugling af 100 kilo kokain med containerskibet Duncan Island. Det oplyste Københavns Politi mandag i en pressemeddelelse. De fire mænd blev anholdt den 15. februar i en koordineret aktion. På det tidspunkt befandt containerskibet, der var på vej mod Skt. Petersborg i Rusland, sig i farvandet ud for Langeland.

  Den ene dømte, en dengang 49-årig mand fra Letland, var om bord på skibet og kastede kokainen i vandet i fire vandtætte sække. To andre dømte samlede herefter pakkerne op i en mindre båd, hvorefter de transporterede kokainen til et mødested nær Tranekær på Langeland. Her ventede den fjerde i en bil, der skulle transportere kokainen til København.

  Længere nåede de imidlertid ikke, for politiet slog til og anholdt de tre mænd. Samtidig blev containerskibet Duncan Island bordet og de 24 besætningsmedlemmer anholdt. 23 af dem blev løsladt igen, da ransagningen af skibet var gennemført og skibet frigivet. Det 24. besætningsmedlem – den dengang 49-årige lette – har siddet varetægtsfængslet siden.

  – Der er tale om kriminelle, som havde planlagt og fordelt rollerne i mellem sig, hvilket er et tydeligt tegn på, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig er det en stor mængde narkotika, der er rigtig mange millioner værd. Dommen afspejler, at byretten ser med stor alvor på kriminalitet af denne kaliber, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, siger anklager Emilie Klausen. 

  Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg. De fire mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen. 

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here