Forsvarsminister vil købe mere dansk

  0
  Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Folketinget
  REKLAMA

  Danmark ligger langt bag andre europæiske lande, når det kommer til Forsvarets indenlandske indkøb.

  Forsvaret køber kun mellem 10 og 15 procent af sit udstyr og materiel hos danske virksomheder, og det er markant lavere end lande som Sverige, Frankrig, Tyskland og Storbritannien, der tilsvarende køber mellem 80 og 100 procent indenlands. Det viser en undersøgelse fra 2016 fra EU-kommissionen ifølge DR. Hos Danske Maritime melder direktør Jenny Braat branchen klar til tjeneste.

  – Vi kunne løfte alle opgaverne. Vi har rigtig dygtige værfter, det er ikke spørgsmålet. Det er kun spørgsmålet, om man er interesseret i det, siger direktør Jenny Braat til DR.

  Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen (S) er det ikke realistisk at komme helt op på niveau med de nævnte europæiske lande, men hun afviser ikke at undersøge mulighederne for, at det danske forsvar i højere grad kigger mod danske virksomheder, når der skal købes ind. Hun er derfor gået i gang med at udarbejde en ny forsvarsindustriel strategi, der skal få tallet markant højere op.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here