China recovers parts from lost Indonesian sub

The Chinese Navy research vessel Explorer 2 has recovered components from the KRI Nanggala, the Indonesian submarine that sank off the coast of Bali last month.

Parts from the lost Indonesian submarine KRI Nanggala have been recovered from waters north of Bali by the People’s Liberation Army Navy research vessel, Explorer 2.

A flotilla of three Chinese research and salvage vessels has been conducting salvage operations at the wreck and so far have primarily focussed on visual documentation of the wreck.

Some objects have been recovered, however, including the Nanggala’s hydrophone and an undeployed life raft module.

“Lifting objects under the very deep sea, which is deeper than 800 meters, is a complex problem,” said Cao Peng, the commander of one of the Chinese vessels.

The cause of the accident that sank the sub is not yet known, but Indonesian officials have ruled out an explosion. Given the depth and the condition of the wreck, all 53 members of the sub’s crew are presumed to have perished.

Ny direktør for Dansk Akvakultur: ‘En utrolig spændende mulighed’

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur.

Brancheforeningen for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt, Dansk Akvakultur, hev en imponerende kanin op af hatten, da de torsdag præsenterede Dansk Folkepartis næstformand og tidligere folketingsmedlem René Christensen som ny direktør.

“Akvakultur er en del af den grønne og blå omstilling af fødevareproduktionen. Akvakultur er en klima- og miljøeffektiv produktion af sunde fødevarer, og vi bidrager med eksport og beskæftigelse i landdistrikterne. Der er udviklingsmuligheder og stor efterspørgsel på opdrættet fisk og skaldyr. Vi kan bidrage til det danske samfund på mange områder, men der er også behov for at få en endnu bedre dialog med myndigheder, politiske beslutningstagere, interesseorganisationer og den brede offentlighed. Vi er derfor meget glade for, at René Christensen har sagt ja til at stå i spidsen for opgaven og ansvaret med at varetage erhvervets interesser og hjælpe med at fremme akvakulturens udviklingsmuligheder i Danmark”, siger Niels Dalsgaard, formand for Dansk Akvakultur.

René Christensen, der også er kendt som Dansk Folkepartis finansordfører og som formand for Miljø-og Fødevareudvalget i mange år, blev ikke valgt til Folketinget ved sidste valg. René Christensen har fungeret som rådgiver indtil nu, men erkender, at det ikke er helt det samme som at sidde i Folketinget.

Læs også: Dansk Akvakultur henter DF-politiker som ny direktør

”Jeg har fået en utrolig spændende mulighed. Dansk Akvakultur er talerør for en meget spændende branche, der skaber udvikling i landdistrikterne og gør noget godt for klimaet. Foreningen tæller cirka 70 medlemsvirksomheder, der alle ligger i landdistrikter, og det er en fødevareproduktion med et meget lavt klimaaftryk,” siger René Christensen, der var medlem af Folketinget fra 2008-2022 og i 13 år var formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

René Christensen kommer fortsat til at færdes på Christiansborg, når han som branchedirektør skal forsøge at påvirke den lovgivning, der har betydning for akvakulturerhvervet.

”Det er en del af jobbet, men først og fremmest skal jeg ud i landet og møde de mange store og små virksomheder i Dansk Akvakultur,” siger René Christensen.

“Det bliver super spændende. Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe yderligere vækst i branchen”.

The post Ny direktør for Dansk Akvakultur: ‘En utrolig spændende mulighed’ first appeared on FiskerBladet.