Molslinjen dropper færgeoverfart på nye busruter

  0
  25 nye ruter og fem helt nye byer kommer nu på Kombardo Expressens landsdækkende køreplan. En stor udvidelse for det stadigt unge busselskab. Foto Molslinjen
  REKLAMA

  Molslinjens busselskab, Kombardo Expressen udvider sit rutenetværk betragteligt og bliver landsdækkende. Hele 25 nye ruter og fem nye byer kommer nu på kortet – helt uden færgetur. Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

  Hidtil har en færgetur været inkluderet i turene med Kombardo Expressen, som er et samarbejde mellem Molslinjen og Herning Turist. Men nu går busselskabet i land og åbner 25 helt nye ruter. Samtidig kommer der fem helt nye byer på kortet for den eneste danske fjernbusoperatør, som kan tilbyde busture på fossilfrit brændstof, hvilket betyder at der ingen CO2 emission er fra selve buskørslen.

  De fem nye byer på buskortet er Slagelse, Vejle, Fredericia, Kolding og Esbjerg. Kombardo Expressen byder således på et væld af muligheder for at sammensætte sin bustur – dog med de lovbefalede 75 kilometer mellem hvert stop.

  Kombardo Expressen kørte sin første tur mellem Aarhus og København i sommeren 2017. Siden er mange byer og ruter kommet til – men fælles for dem har været en tur med færgen over Kattegat eller med Bornholmslinjen eller Alslinjen.

  ”Vi tror på, at vores koncept med gode busser, billige billetter og fossilfrit brændstof holder – også uden færgeturen. Derfor sætter vi nu busserne på land og kører mere almindelig buskørsel”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

  I sin korte levetid har Kombardo Expressen udviklet sig til en væsentlig del af den danske infrastruktur. Corona-året har dog været specielt for fjernbusserne, som fik pålagt kun at sælge hvert andet sæde i størstedelen af corona-perioden. Kombardo Expressen valgte dog sammen med færgerne at holde sammen på Danmark ved at fortsætte servicen.

  ”Men med genåbningen af Danmark er vi klar til at tage et meget stort skridt på vej mod at knytte Danmark bedre sammen og blive et landsdækkende busselskab”, siger Jesper Skovgaard.

  Kørsel på de nye ruter begynder den 23. april. Billetter kan købes i løbet af indeværende uge. Alle Kombardo Expressens busser kører på fossilfrit HVO-diesel som det eneste fjernbusselskab i Danmark.

  (Visited 184 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here