Solidt regnskab og øgede godsmængder i Kolding Havn

  0
  Kolding Havn kom godt ud af 2020. Foto Kolding Havn
  REKLAMA

  Kolding Havn kom ud af 2020 med et resultat på 5,2 millioner kroner og en stigning på 14 procent i godsmængderne fra 2019 til 2020. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

  Pandemien har ikke taget trykket af Kolding Havn – med en stigning på 14 procent i godsmængderne fra 2019 til 2020 tyder meget på, at erhvervslivet i Trekantområdet generelt har haft travlt i 2020. Når produktionen hos virksomhederne i regionen kører i højt gear, er der travlhed på havnen i Kolding med levering af varer, råvarer og halvfabrikata.

  Resultatet i 2020 blev for organisationen Kolding Havn 5,2 millioner kroner ud fra en omsætning på 32,9 millioner kroner mod 29,9 millioner kroner i omsætning i 2019.

  Årets økonomiske resultat dækker alene Kolding Havn, som varetager services til skibe, herunder arbejde med havnens kraner, samt udlejning af arealer til havnens øvrige virksomheder – der er over 800 medarbejdere med job på havnens arealer.

  Som havnemyndighed har Kolding Havn som opgave at udvikle samt vedligeholde faciliteter og services til søtransporten samt til jernbane- og biltransport, så havnen hele tiden er konkurrencedygtig.

  Havnen noterer, at en stigning i godsmængderne på 14 procent fra 2019 til 2020 er markant, men den samlede stigning består af variationer indenfor de enkelte godstyper.

  Det er især gods til byggesektoren, som viser pæn fremgang, ligesom også landbrugssektoren samlet set er i plus, mens varer fra havnen til energisektoren og den trykte presse er i minus. Havnens eksport er steget en smule til omkring 12 procent af den samlede godsomsætning.

  Der har med knap 500 skibe i havn været en stigning i forhold til 2019 – som forventet med den større godsmængde.

  ”Det glæder mig naturligvis som bestyrelsesformand, at vi kan præstere solide resultater år efter år for Kolding Havn – selv under forhold, som mange nok ville betegne som vanskelige”, udtaler bestyrelsesformanden for Kolding Havn, Tobias K. J. Jørgensen i forbindelse med bestyrelsens godkendelse af årets beretning og regnskab.

  På havnen vinder kraner af hydrauliktypen frem – de er hurtige og fleksible, ligesom de nyere kraner har forbedret rækkevidde. Gode erfaringer fra 2020 med vores moderne hydraulikkran, har modnet planerne om at købe en ny kran til levering i 2022, som kan køre på strøm.

  Havnen har i flere år stræbt efter at gøre maskiner og kraner fuldt elektriske, hvor det er muligt med tilgængelig teknologi – det er en udvikling, som vil stå på i endnu nogle år, indtil hele maskinparken kører på el til gavn for miljøet.

  Byrådets vision om ”mere by, grønnere erhvervshavn” står som en overskrift for havnens fremtidige udvikling – en konkret udmøntning af visionen kan tage adskillige år.

  Der er endnu ikke noget som tyder på, at visionen om at anvende havnens arealer til andet end havnedrift, har påvirket havnens resultater i negativ retning for 2020 – hverken med gods eller økonomi.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here