Se videoen: Eemslift Hendrika i havn – nu venter millionerstatning

  0
  Foto: Hovedredningssentralen.
  REKLAMA

  Det hollandske heavy-lift-skib Eemslift Hendrika nåede sikkert havnen i Ålesund sent torsdag eftermiddag, og skibets ejer kan nu se frem til at betale en millionerstatning. Det skriver NRK.

  Det hollandske heavy-lift-skib Eemslift Hendrika lagde sikkert til kaj på Flatholmen i Ålesund omkring klokken 17.30 torsdag efter en længere tur med slæbebådene BB Ocean og Normand Drott. Men allerede nu begynder efterspillet i sagen, der vil koste ejerne af fragtskibet millioner.

  Ifølge kystdirektør Einar Vik Arset vil nordmændene nemlig kræve erstatning for redningsarbejdet, så hverken den norske stat eller kommune skal dække omkostningerne i forbindelse med aktionen – en pris på formentligt godt 3 millioner kroner, siger kystdirektøren.

  Det er dog en lille pris sammenlignet med den, der kunne være langet over disken, hvis det store fragtskib, der bar blandt andet olie, var gået på grund og havde skabt en miljøforurening langs den norske kyst.

  ”Dette kan have helt fatale følger med vask af lundefugle indtil langt ud i august på ejerens regning, så dette er et lille beløb,” siger Einar Vik Arset til NRK.

  Her kan du se videoen af fragtskibet ved ankomsten til Ålesund

  (Visited 363 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here