Heavylift-skib nærmer sig Ålesund: Det skal der ske nu

  0
  Foto: Hovedredningssentralen.
  REKLAMA

  Det hollandske fragtskib Eemslift Hendrika nærmer sig med langsomme skridt Ålesund, hvor fartøjet skal tjekkes grundigt. Det oplyser Kystverket til MaritimeDirect

  Redningsaktionen af det hollandske fragtskib Eemslift Hendrika nærmer sig med langsomme skridt sin afslutning. Fartøjet er i øjeblikket i roligt tempo på vej mod Ålesund. Hvornår fragtskibet og de to slæbebåde præcist forventes at være fremme er endnu usikkert, men den nuværende fart lyder på mellem 2 og 3 knob.

  Det er dog allerede nu sikkert, at der venter et grundigt tjek af fragtskibet, når det når ind i roligere farvand, inden det får lov at lægge til kaj i den norske by. Det oplyser Kystverket til MaritimeDirect.

  Redningsaktionen af Eemslift Hendrika, der de sidste døgn har drevet rundt uden mandskab og motorkraft ud for Ålesund i Norge, blev i første omgang udskudt fra onsdag middag til torsdag morgen på grund af dårligt vejr, men frygten for at skibet ville ramme klipperne på kysten i løbet af natten fik alligevel redningsholdet til at gøre endnu et forsøg. Her lykkedes de altså med at få fire bjærgningseksperter fra hollandske Smit Salvage ombord på skibet, der blev fastgjort til to ventende slæbebåde.

  Under redningsaktionen lykkedes det ligeledes at bjærge supportskibet, AQS Tor, der tirsdag faldt af Eemslift Hendrika. Det er dog fortsat uklart, om anden last er faldet af skibet.

  Fragtskibet kom i vanskeligheder mandag, da lasten forskubbede sig i det hårde vejr og fik skibet til at krænge voldsomt. Det førte i første omgang til en hurtigt evakuering af otte af de 12 besætningsmedlemmer. De sidste fire blev om bord til mandag eftermiddag, hvor de dog ligeledes måtte evakueres.

  Se de vilde billeder fra evakueringen af besætningen her

  (Visited 478 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here