Se billederne: Verdens hurtigste el-båd skal bruges som havnebus

  0
  Illustration: Candela Speed Boats
  REKLAMA

  Verdens hurtigste elektriske båd fra Candela Speed Boat skal fra næste år bruges som offentlig transport i den svenske hovedstad Stockholm. Det oplyser Candela i en pressemeddelelse.

  Passagerbåden P-30 vil være elektrisk og have hydrofoil. Den vil være 12 meter lang og vil kunne transportere 30 passagerer uden emissioner og støj og sejle med en tophastighed på 30 knob. Dog er det ikke planen, at den skal helt op i dét leje under passagertransporten – her er den normale driftshastighed nemlig mellem 20 og 25 knob.

  ”Vores mål er at bevise, at vores elektriske hydrofoil-færger er meget billigere, mere komfortable og meget mere alsidige end konventionelle skibe. Det er ikke kun et alternativ til andre skibe, men en helt ny måde at se på offentlig transport,” siger Erik Eklund, Candelas direktør for offentlig transport, i pressemeddelelsen.

  Tidligere har den svenske bådproducent produceret fritidsbåde af typen Candela Speedboat på 7,5 meter, der blev bygget i kulfiber og har hydrofoil.

  (Visited 358 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here