Teknisk fejl skyldes forkert affyret missil

0
Illustration. Billedet har ikke noget at gøre med Peder Skram eller hovsa-missilet. Foto: Andreas Dress / Unsplash
REKLAMA

Husker du Hovsa-missilet, som var et Harpoon-missil der utilsigtet blev affyret af Fregatten Peder Skram i retning mod København? Se andet afsnit af dokumentaren, om skibet og missilet, der satte Danmarks sikkerhed over styr

Orlogskaptajn H.G. Olsen har trykket på knapperne, umiddelbart inden missilet går af, men han frikendes i første omgang. Nøglen, der skal sidde i systemet, før en affyring kan ske, har hele tiden været låst inde i kaptajnens kahyt. Affyringen skyldes en teknisk fejl, og hele skibets besætning er lettet. Den amerikanske våbenfabrikant, der har solgt systemet til Danmark, går pludselig ombord på skibet. De hævder, at der ikke er noget i vejen med missilsystemet. Er det hele i virkeligheden H.G. Olsens skyld, og bærer han alene ansvaret for at sætte Danmarks sikkerhed over styr?

Se episode 2 af DR’s dokumentarserie om Henning og Dødsmissilet på linket her

Hvis du ikke fik set det foregående afsnit, så kan du her se episode 1 i serien om Hovsa-missilet.

(Visited 32 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here