Dansk Havn lider økonomisk efter coronanedlukning

  0
  Arkivfoto: Michael Longmire / Unsplash
  REKLAMA

  Havnen i Nexø på Bornholm har lidt voldsomt under coronakrisen, hvor blandt andet manglende færgepassagerer fra Polen har været medvirkende til et minimalt overskud i 2020. Det skriver TV2 Bornholm.

  På et kommunalbestyrelsesmøde i sidste uge blev det oplyst, at Nexø Havn kom ud af 2020 med et spinkelt overskud på 380.838 kroner. Det er væsentligt mindre end året forinden, hvor overskuddet lød på 1.106.370 kroner.

  Kommunalpolitiker Søren Schow fra Venstre oplyste på mødet i forbindelse med tallene fra Nexø, at det ikke fremgik af dagsordenpunktet at selskabet Nexø Havn Udvikling er udskilt fra Nexø havn i 2019. Tages der højde for det, så ryger overskuddet fra 2019 ned på omkring 725.000.

  Det ændrer dog ikke ved, at også havnens omsætningen samtidig faldt med et tilsvarende beløb i forhold til overskuddet. Faldet i omsætningen skyldes primært færre rejsende til og fra Polen samt nedgangen i fiskeriet.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here