Da et 500 kilo tungt missil ramte Nordvestsjælland

0
Illustration. Billedet har ikke noget at gøre med Peder Skram eller hovsa-missilet. Foto: Sergey Svechnikov / Unsplash
REKLAMA

Husker du Hovsa-missilet, som var et Harpoon-missil der utilsigtet blev affyret af Fregatten Peder Skram i retning mod København? Se første afsnit af dokumentaren, om skibet og missilet, der satte Danmarks sikkerhed over styr

6. september 1982. En mand trykker på nogle forkerte knapper, og det skal få fatale følger. Han er ombord på det danske krigsskib Peder Skram for at tjekke dets missilsystem, da et missil pludselig affyres og ikke kan kaldes tilbage. Besætningen ved ikke, hvor det er på vej hen. De ved kun, at missilet består af 100 kg sprængstof, og at det er skabt til ødelæggelse. Men hvad har missilet kurs mod? Passagerfærgen mellem Jylland og Sjælland, Benzinøen i København, et atomkraftværk, der vil slå tusindvis af mennesker ihjel eller et russisk spionskib, der kan gøre den kolde krig særdeles varm?

Se episode 1 af DRs dokumentarserie om Henning og Dødsmissilet på linket her

(Visited 44 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here