På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls.
Hanstholm Havn
har købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og
køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner
vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale
spisekammer.
Bag »Medvind«
står ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med sin
restaurantchef, Emma Milner, netop nu er ved at få gjort lokalerne på Fibigers
Gade 1 klar til at invitere besøgende inden for til nye madoplevelser fra Thys
spisekammer. Navnet »Medvind« afspejler den modtagelse, som de to iværksættere
har oplevet i Hanstholm:
”Hanstholm har taget virkelig godt imod os – alle har mødt os med smil og imødekommenhed, og vi har allerede indgået et rigtig godt samarbejde med lokale aktører, blandt andre Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeauktion. Kort fortalt har vi kun oplevet ’medvind’, og derfor virker netop det navn helt naturligt for os,” fortæller køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der vil drive et køkken med fisk i centrum.
Læs også: Hanstholm Havn køber havnebygning og udlejer til nyt spisested
”Her i Hanstholm
står vi lige midt i et helt unikt spisekammer, der er så tilgængeligt og
friskt, at det for eksempel er nemmere for os at købe fisken på auktion og selv
forarbejde den, end hvis andre skulle levere den til os i pakket og forarbejdet
form. Det er sprudlende friskt og helt simpelt. Det hele er lige her, og derfor
vil vi på »Medvind« give vores gæster en oplevelse af, hvad Thys køkken kan,
når naturen bestemmer. Derfor bliver maden, som ”vinden blæser” – altså
afhængig af sæson og tilgængelighed,” siger hun.
»Medvind«
planlægger at åbne i maj, hvor Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner glæder sig
til at tage imod gæster på Hanstholms nye spisested, hvor stemningen vil være
uformel med plads til alle.