Esvagt sigter mod amerikansk marked

  0
  Arkivfoto: Esvagt.
  REKLAMA

  Danske Esvagt og amerikanske Crowley offentliggjorde tirsdag et joint venture og planer om at tilbyde specialbyggede skibe for at understøtte det voksende offshore vindmarked i USA. Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

  ”Esvagt ser frem til at cementere sin position som markedsleder inden for offshore vind ved at gå ind på det amerikanske offshore vindmarked med Crowley, en stærk partner med en etableret track record for at levere løsninger til sine kunder,” siger Esvagt’s administrerende direktør Peter Lytzen.

  Partnerskabet vil udvikle og levere dets første vindskib, som vil sejle under amerikansk flag, og gør sig nu klar til at fremrykke udviklingen af vindparker ved direkte at adressere manglen på skibskapacitet.

  På grund af Jones Act vil Crowley eje og operere skibene, mens Crowley og Esvagt vil deles om det finansielle i partnerskabet. Esvagt vil som en af de førende SOV-operatører i Europa bidrage med teknisk viden omkring design, bygning og operation af skibene baseret på en solid erfaring med denne specifikke skibstype, lyder det.

  ”Dette partnerskab vil forene Crowleys offshoreerfaring i USA inden for engineering, skibsoperation, projektmanagement og logistik med ESVAGT’s globale SOV-design og operationelle evner. Det muliggør den fortsatte vækst af bæredygtige, grønnere energiløsninger ved direkte at adressere den nuværende kapacitetsudfordring inden for offshore vind”, siger Tom Crowley, formand og CEO i Crowley:

  Jacksonville-baserede Crowley Holdings Inc., er et holdingselskab i den 129-årige Crowley Maritime Corporation, og er et privatejet familie- og medarbejderejet selskab, der leverer logistik-, regerings-, hav- og energiløsninger i hele verden.

  (Visited 98 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here