Dansk havn i byggeboom til 72 millioner

  0
  Arkivoto: Unsplash
  REKLAMA

  Havnen i Svendborg kan snart brøste sig af et nyt maritimt erhvervshus på ikke mindre end 5000 kvadratmeter, der skal huse maritime virksomheder og iværksættere. Det blev offentliggjort tirsdag på et pressemøde på Svendborg Rådhus.

  Det er fem sydfynske virksomheder, der indtil videre står bag projektet om Maritim Erhvervspark, der skal tiltrække flere virksomheder og iværksættere til Svendborg.

  Virksomhederne Halberg Koncernen, C.C. Jensen, Petersen og Sørensen Motorværksted, Nordane Shipping og M.H. Simonsen, samt yderligere seks endnu ikke offentliggjorde investorer har allerede købt en 1500 kvadratmeter stor grund, hvor der skal bygges en 5000 kvadratmeter stor bygning til brug for maritime virksomheder.

  Ønsket om et maritimt erhvervshus på havnen kommer fra den maritime uddannelsesinstitution Simac, som skal være nabo til den nye erhvervspark.

  ”Simac har ambition om at øge sin anseelse og blive det ypperste sted i landet, som uddanner navigatører og maskinmestre. Derfor ønsker vi at bygge et internationalt anerkendt kraftcenter af høj kvalitet for maritime virksomheder. Den nye maritime erhvervspark skal leve i symbiose med Simac,” siger Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen til Fyens Stiftstidende.

  Gruppen af investorer lægger samlet en investeringskapital på 34 millioner kroner, mens resten af de i alt 72 millioner skal sikres gennem et realkreditlån..

  (Visited 234 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here