Minister trækkes ind i sag om illegale russere

  0
  Transportminister Benny Engelbrecht. Foto: Claus Bech/Transportministeriet
  REKLAMA

  Sagen om de anholdt 28 russiske sømænd, som tirsdag blev anholdt i en storstilet razzia for, tilsyneladende at have arbejdet ulovligt i flere måneder på Femern Bælt-projektet, er nået hele vejen op på ministerniveau. Det skriver Fagbladet 3F.

  Folketingets partier kaldet der nemlig både ”absurd”, ”uforståeligt” og ”skandaløst”, at de russiske søfolk har kunne arbejde løs på Danmarks største offentlige byggeprojekt uden at have en dansk arbejdstilladelse og under forhold, der langt fra lever op til danske standarder.

  – Det nærmer sig det skandaløse og ganske uacceptable, at der på den tidlige fase af arbejdet med Femern Bælt er problemer med ulovlig arbejdskraft. Det må og skal stoppes, siger Enhedslistens arbejdsmiljøordfører Christian Juhl.

  – Femern A/S er statsejet, så transportministeren må sikre ordnede forhold, både i den aktuelle sag og i fremtiden. Det er himmelråbende meningsløst, at vi igen og igen skal se social dumping på de store projekter. Vi har haft adskillige samråd med både transportministeren og beskæftigelsesministeren om løn- og arbejdsforholdene, blandt andet på Storstrømsbroen, siger han.

  Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser til fagbladet, at han allerede har taget fat i Femern A/S, der er det danske offentlige selskab, som står som bygherre på Femern-forbindelsen.

  (Visited 345 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here