28 søfolk anholdt og sigtet for ulovligt arbejde

  1
  Arkivfoto: Rigspolitiet
  REKLAMA

  Sydsjællands og Lolland-Falsters politiet har i dag anholdt 28 russiske søfolk i området ved Rødbyhavn og sigtet dem for ulovligt arbejde. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

  Sagen har været efterforsket gennem lang tid og er sket i tæt samarbejde med SIRI (Styrelsen for international rekruttering og integration).

  De 28 søfolk har arbejdet på to russiske slæbebåde, og har udført arbejde  i forbindelse med byggeriet af Femern Sund.

  ”Det er vores vurdering, at de 28 søfolk har været beskæftiget med arbejde, som kræver arbejdstilladelse i Danmark. Det har de ikke haft, og dermed har de overtrådt udlændingeloven,” siger politiinspektør Peter Compen, der er leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Der pågår nu et stort arbejde med afhøring og sigtelse af de anholdte søfolk med henblik på at få afgjort sagen for den enkelte sømand. Dette sker i tæt samarbejde med Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen.

  Sagens status er nu, at Udlændingestyrelsen skal vurdere den enkelte sag og beslutte, om de skal udvises og have et  indrejseforbud. Det forventer vi er afgjort i løbet af onsdagen, og herefter vil Hjemrejsestyrelsen tage stilling til, hvordan de evt. skal forlade Danmark.

  (Visited 835 times, 1 visits today)

  1 COMMENT

  1. Jeg kan ikke se hvad problemet er. det er vel meget normalt at russiske søfolk arbejder på russiske slæbebåde, hvis slæbebådene er en del af en offentlig entreprise og De kan udføre et arbejde på en slæbebåd, er det vel, i princippet, ligegyldigt om de i andre situationer vogter kreaturer, a de ikke er medlemmer af 3F, er ligegyldigt, hvis man ser på lønniveauet skal man ikke se på hvad danskerne tjener, men hvad der er tilbage til husly mad og tøj, i Danmark er lønningerne høje, det er på grund af skatter og afgifte, udgifter til, lande der har en lavere beskatning og lavere udgiftsniveauet, r lønniveauet mindre, der findes ikke lande der betaler sine borgere, så De går sultne i seng, det ville være i direkte modstrid mod deres egne interesser, jeg synes det er sært, de er et synspunk, der “flyver” hen over hovedet på de allerfleste danskere. Man er godt dækket ind over en ITF kontrakt.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here