Ny forening sætter fokus på rent havmiljø

0
Arkivfoto.
REKLAMA

Især spildevand fra norsk olieindustri er skyld i, at det danske halvmiljø lider, mener nyoprettet forening.

Foreningen “Rent Miljøhav Nu” vil stoppe importen af spildevand fra bl.a. den norske olieindustri. Selvom spildevandet har været mere eller mindre renset, så er der stadig udledt industrispildevand med rester af kviksølv, kobber, bly, barium, PAH-tjærestoffer, Pfos samt kvælstof m.m. Der er også blevet udledt affald fra husholdningerne og fra landbruget, skriver den nyoprettede forening på sin hjemmeside.

– Vi er en gruppe på Agersø, der gennem 16 år har kæmpet for at få miljømyndigheder til at stoppe import af spildevand fra Norge og andre lande. Der er gennem de sidste 20 år udledt millioner af tons forurenet spildevand, bl.a. fra Norge til det danske havmiljø fra et rensningsanlæg på Stigsnæs ved Skælskør. Det har bevirket, at fisk og flere andefugle er forsvundet, skriver foreningen i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Vi må begrænse udledningen af forurenet spildevand, ellers bliver vores farvande så forgiftede, at det bliver farligt at bade i havet. Myndighederne tøver med at få undersøgt havmiljøet og begrænse udledningen af giftige kemikalier, men vi kan ikke vente mere.

(Visited 13 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here