Aarhus Havn siger nej til vindmøller

  0
  Arkivfoto: Aarhus Havn
  REKLAMA

  Havnedirektør i Aarhus, Thomas Haber Borch, undrer sig over, at Aarhus Vindmøllelaug tilsyneladende ikke har rettet sig efter det nej til at opstille fire vindmøller, som havnen tidligere har givet.

  På Aarhus Havn er der utilfredshed med, at Aarhus Vindmøllelaug arbejder på at få virksomheder og private borgere til at investere i et vindmølleprojekt, som Aarhus Havn ikke ønsker. Det drejer sig konkret om fire vindmøller langs Østhavnsvej, og det har havnen allerede afvist en gang på et møde med Aarhus Vindmøllelaug, skriver havnen i en pressemeddelelse.

  – Ved vores møde med Aarhus Vindmøllelaug afviste vi at underskrive en hensigtserklæring om, at vi vil se på muligheden for at placere de fire foreslåede møller langs Østhavnsvej eller for den sags skyld se på en anden placering. Det har vindmøllelauget sågar skrevet i deres eget mødereferat, så ingen kan være i tvivl. Alligevel turnerer de nu rundt og forsøger at sælge andele i projektet, siger havnedirektør, Thomas Haber Borch.

  Han mener, at hvis vindmøllelauget eller andre ønsker at opstille vindmøller på havnen, skal de pågældende købe eller leje et areal af Aarhus Havn, som ejer havneområdet. Og når Aarhus Havn har sagt nej til projektet, er de privatretlige forudsætninger for projektets gennemførelse derfor ikke til stede.

  – Vi har sagt ja til at overveje, om der på containerterminalen kan opstilles to vindmøller, som Aarhus kommune har med i deres energiplan. Men af hensyn til vores drift og havnens fremtidige udvikling har vi besluttet at sige nej til flere vindmøller, siger Thomas Haber Borch, der erklærer sig uforstående over for vindmøllelaugets fremgangsmåde, fordi han mener, at det hverken fremmer samarbejde eller bæredygtighed at bruge den slags metoder.

  – Hvis deres motiv er at samle tilslutning til et projekt for derefter at bruge tilslutningen som pression for at få det gennemført, synes jeg, det er den helt forkerte måde at gribe sådan en sag an på, siger havnedirektøren.

  Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aarhus Vindmøllelaug.  

  (Visited 29 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here