Udenrigsminister: Der kommer tab og Brexit-bøvl

0
REKLAMA

Når først Brexit er trådt i kraft, bliver intet som før, advarer udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

– Uanset om der kommer en aftale, så bliver intet som i gode, gamle dage. Det tog er kørt, så selv med en god aftale, så kommer der tab og brexit-bøvl. Det må vi indstille os på. Sådan sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fredag ifølge Ritzau efter at have indkaldt Folketingets partier og repræsentanter fra dansk erhvervsliv til møder om den aktuelle status for Brexit-forhandlingerne.

Forinden havde EUs og Storbritanniens respektive chefforhandlere holdt foreløbig våbenhvile og overladt Brexit-forhandlingerne til EUs kommissionsformand, Ursula von der Leyen, og briternes konservative premierminister, Boris Johnson.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har et central punkt i von der Leyen og Johnsons forhandlinger været franske krav om rettigheder til at fiske i britisk farvand. I dagene op til har det fra EU-forhandleres side lydt, at en aftale var tæt på, mens britiske forhandlere har vurderet, at forhandlingerne har nået et “meget svært” stadie. Hvis der ikke er en aftale på plads inden årets udløb, resulteret det i et såkaldt hårdt Brexit.

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here