Belgiens store havneby i mindre containervækst

  0
  Containertrafikken til/fra Belgiens store havneby Antwerpen er med til at sikre en nogenlunde udvikling i 2020, som her hvor nye enheder med eksportgods ruller frem med bane. Til gengæld er omsætningen på pause i nogle af de øvrige segmenter. Foto: Antwerpen Harbour.
  REKLAMA

  Havnemyndighederne i Antwerpen – Europas næststørste havn – løfter alligevel armene op over ørene. Container omsætningen målt i TEU har igen rundet over 1 mio. stk. Det fremgår af Europas næststørste havns seneste tal. Uanset det er positivt, ændrer det dog ikke ved de faktiske kendsgerninger, at box-omsætningen i årets ni første måneder, er gået 4,4 procent tilbage i forhold til samme periode i 2019.

  Af Jens Nørgaard

  Omsætningsnedgangen i havnebyens containerhåndtering til/fra skib, jernbane og lastbiler ramte især i maj og juni. Først ved begyndelsen til tredje kvartal begyndte billedet at vende, skriver det tyske transportmedie Verkehrs Rundschau i sin seneste statistiske opfølgning.

  Væksten tog især fart i containertrafikken til Fjernøsten og på de indenlandske vandveje som Rhinen med flere og mod Østeuropa. Holder disse oplysninger forventes en årsomsætning i TEU på minus 0,2 procent. Det er nogenlunde på niveau med tallene fra 2019.

  Mønstret fra Antwerpen er nogenlunde det samme blandt andre storhavne. De verdensomspændende handelsrestriktioner under Corona-krisen bærer en stor del af ansvaret for at fremdriften på havnen ikke har overgået tallene fra sidste år. Det er især på break bulk og i stål segmentet, der normalt hører til de klassiske og sikre varegrupper i omsætningen oplyser havnemyndighederne.

  Frugtimporten fra de sydamerikanske lande viste heller ikke de samme mængder som tidligere år. Alt i alt må man fastslå at break bulk går ned i Antwerpen med 20,3 procent i 2020.

  Læs hele historien i decemberudgaven af Fiskerbladet

  (Visited 6 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here