Søfartsstyrelsen politianmelder Molslinjen

  0
  Foto: Molslinjen
  REKLAMA

  En episode fra i sommer, hvor to af af Molslinjens færger var tæt på at kollidere, har nu ført til, at Søfartsstyrelsen har politianmeldt selskabet for brud på søfartstreglerne. Styrelsen har ellers tidligere afvist at anmelde.

  Mangelfuldt sagsbehandling. Det var årsagen til, at Søfartsstyrelsen i første omgang afviste at melde Molslinjen til politiet, efter to af selskabets færger, Express 1 og Express 2, var tæt på at kollidere i sommer. Men nu skriver Bornholm Tidende, at Søfartsstyrelsen har skiftet mening og anmeldt Molslinjen.

  – Vi tager dette til efterretning. Sagen har været fuldt gennemlyst og gennemarbejdet af eksperterne hos alle relevante myndigheder – og vi har håndteret hændelsen internt, som efterspurgt af de samme eksperter. Vi vil som altid have fokus på vores procedurer. Nu afventer vi indholdet af denne anmeldelse, og så håndterer vi den, skriver rederiets kommunikationschef, Jesper Maack i en skriftlig kommentar til TV2 Bornholm.

  Søfartsstyrelsen oplyser, at en fornyet gennemgang af sagen har vist, at der var væsentlig information, der manglede i den oprindelige vurdering, og at det nu er styrelsens vurdering, at der skete en overtrædelse af reglerne, da de to skibe natten til den 5. juli måtte foretage undvigemanøvre for at undgå at kollidere og sejlede forbi hinanden med 2-300 meters afstand.

  (Visited 12 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here