Hækkerup overvejer at genåbne Scandinavian Star-sag

  0
  Foto: ft.dk
  REKLAMA

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) åbner i et samråd for en ny undersøgelse af branden på Scandinavian Star i 1990.

  Mystikken omkring Scandinavian Star, der brændte ned i 1990 under sejlads fra Oslo til Frederikshavn, har aldrig rigtig lagt sig. 159 mennesker døde, og 30 år senere findes der stadig ikke en officiel forklaring på, hvorfor ulykken skete. På et samråd torsdag åbnede justitsminister, Nick Hækkerup, dog muligheden for at åbne en ny undersøgelse af omstændighederne, der førte til branden, ligesom de norske myndigheder gjorde i 2014. Det skriver Ritzau.

  Der er tale om en tragisk og forfærdelig sag, som vi skylder de efterladte at undersøge til bunds. Jeg er derfor åben for at drøfte med Folketingets partier, om det kan være relevant at undersøge delelementer i sagen. Men vi skal være forsigtige med ikke at skabe falske forhåbninger og stille svar på uafklarede spørgsmål i udsigt, sagde Nick Hækkerup på dagens samråd.

  Mange teorier om årsagen til branden har floreret, og debatten fik nyt liv, da Danmarks Radio i foråret sendte en ny dokumentar om katastrofen. På Christiansborg var især Pernille Skipper (EL) tilfreds med justitsministerens udmelding.

  (Visited 5 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here