Fiskeriforening: Nordjysk nedlukning kommer ikke til at påvirke fiskeriet

0
REKLAMA

Danmarks Fiskeriforening bekræfter efter dialog med myndighederne, at nordjyske fiskere kan fortsætte som inden nedlukningen.

Mandag lukker syv nordjyske ned som følge af frygt for smitte af en muteret udgave af coronavirus, og det går hårdt ud over flere erhverv i området. Dog ser det ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Fiskeriforening ikke ud til, at de nordjyske fiskere behøver lægge arbejdet meget om.

Foreningen har været i kontakt med Sundhedsstyrelsens coronahotline, som har oplyst, at fiskeriet i Nordjylland er undtaget restriktionerne, da der er tale om fødevareforsyning. Foreningen vurderer, at det betyder, at fiskeriet er undtaget de restriktioner, der gælder for transport og rejse mellem de nordjyske kommuner, der er omfattet af nedlukningen og de øvrige landsdele.

Danmarks Fiskeriforening oplyser, at den i øjeblikket er ved at undersøge, om der er restriktioner i forhold til at bevæge sig fra en nordjysk havn omfattet af restriktionerne til havne uden for restriktionsområdet.

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here