Dengang der var skibsbygning på Langeland

  0
  REKLAMA

  Gedser har en – det samme har Nexø, Grenå og Hirtshals: et redningsskib bygget på Langeland, nærmere bestemt Alu-Stål / Rudkøbing Havnesmedie. De fire sødygtige redningsskibe blev bygget på Langeland i årene 1989 – 1991 til den daværende Kystredningstjeneste. Og de er fortsat i aktiv tjeneste. To lidt mindre skibe af samme type blev bygget på Nordsøværftet i Ringkøbing.

  Ud over redningsskibene byggede Rudkøbing Havnesmedie også en række fiskefartøjer, samt mandskabstransport-båden til Storebæltsbro-byggeriet. Det skriver Fyns Amts Avis.

  Men ikke nok med at der blev bygget erhvervsfartøjer. Rudkøbing var også stedet hvor den nok største succes indenfor sejlbåde i Danmark – Bianca 27 – blev bygget. Senere kom flere modeller til, og den dag i dag er det vanskeligt at finde en lystbådehavn i Danmark, uden mindst en sejlbåd der er bygget af Bianca. Bådeværftet lukkede i 1994, men er senere ført videre som reparationsværft.

  Også de solide Blue Dane skibe er bygget i Rudkøbing, der i dag også er hjemby for det maritime mediehus Maritime Danmark.

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)