Aarhus Havn får mio-tilskud til landstrøm

  0
  REKLAMA

  Et landstrømsanlæg til krydstogtskibe kan nu etableres på Aarhus Havn med million-støtte fra kommunen. Det blev resultatet af behandlingen af forslaget på byrådsmødet i aftes, skriver JP Aarhus.

  “Det glæder os, at der nu er et bredt flertal, der kan tiltræde indstillingen om landstrøm i Aarhus Havn og også vil hjælpe med finansieringen,” sagde Gert Bjerregaard (V)

  Det anslås, at Aarhus Havn kan opnå en CO2-reduktion på 1.775 tons CO2 om året i 2030 samtidig med, at landstrøm vil mindske partikelforureningen over byen.

  Det var dog ikke alle partier, der var lige begejstrede.
  DF spurgte igen, om havnen ikke selv kunne betale og svarede selv, at det mente de nok var muligt, men valgte at tilslutte sig forslaget alligevel.

  De Konservative ønskede ikke at støtte projektet.
  “Hvis vi giver til denne slags ting, kan vi ikke give til andre projekter, hvor der er mere brug for det,” sagde Mette Skautrup (K), der mener, at havnen selv har råd til at betale.

  Der er allerede landstrøm på vej på havnen.
  Molslinjens færger, der anløber Aarhus Havn ca. 3.800 gange om året, vil fra efteråret kunne modtage landstrøm på den nye færgeterminal på Østhavnen. Det er resultatet af en fælles investering, som Molslinjen og Aarhus Havn har besluttet at foretage.

  Kilde: JP Aarhus

  (Visited 6 times, 1 visits today)