Nye grønne skibe ikke nok til at nå klimamål

  0
  REKLAMA

  Det er forskere på University of Manchester der har regnet på, hvor meget CO2 de eksisterende skibe vil udlede i resten af deres levetid. Konklusionen er, at udledningen fra de eksisterende skibe er så stor, at skibsfarten vil overskride sit klimamål, inden nye miljørigtige skibe når at tage over.

  ”Undersøgelsen understreger den nøglerolle eksisterende skibe spiller i kampen for klimaet”, siger James Mason, talsmand for den gruppe af forskere fra University of Manchester, der har gennemført undersøgelsen.

  ”Vi er nødt til at nedbringe udledningen fra eksisterende skibe med nye miljørigtige løsninger”, siger James Mason.

  Undersøgelsen kommer på et tidspunkt hvor mange redere – på grund af coronakrisen – har valgt at udskyde retrofitting af nye miljørigtige teknologier om bord på deres skibe. Det gælder bl.a. installation af scrubbere, hvor kun 3.000 ud af de sammenlagt 90.000 skibe – der sejler på de store verdenshave – er blevet udstyret med scrubbere.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)