Er det første genåbning af krydstogter?

  0
  REKLAMA

  Verden over ligger krydstogtskibene tomme hen, mange med lange udsigter til at komme ud at sejle igen. Men i Norge våger regeringen nu at lade ekspeditionskrydstogter ved Svalbard starte igen.

  “Vi er glade for, at den norske regering og lokale interessenter nu demonstrerer beslutsomhed, styrke og samarbejdsvillighed til igen at ville åbne for ekspeditionskrydstogter ved Svalbard, hvilket er en vigtig bidragyder til lokale turistøkonomier, siger Frigg Jørgensen, der er direktør for AECO, som er en sammenslutning af arktiske ekspeditionskrydstogtoperatører. 


  Det er dog på ingen måde normale tilstande, der venter operatører og turister, men der i mod skal en række strenge kriterier være opfyldt i første fase af genåbningen.

  “Dette inkluderer for eksempel et krav om kun at medbringe halvdelen af skibets maksimale passagerkapacitet, antallet af medicinsk personale ombord øges og gæster ombord skal forinden fremvise lægeattester. Hver krydstogtsoperatør skal desuden udvikle og anvende individuelle planer baseret på retningslinjerne, som derefter vil blive vurderet af Sysselmannen på Svalbard, siger Frigg Jørgensen.

  Læs også HER om Hurtigruten, der har måttet opdage dyre lån, for at komme gennem krisen.

  (Visited 8 times, 1 visits today)