Iran varsler reaktion efter “kujonhandling”

  0
  REKLAMA

  Den 160.000 dwt. store suezmax blev angiveligt ramt af to missiler ud for Jeddah i fredags, der forårsagede en brand og et mindre oliespild.

  “Iran undgår hastværk og er i gang med en omhyggelig efterforskning af, hvad der skete,” sagde en talsmand for regeringen til det iranske nyhedsbureau IRNA.

  “Pirateri og overtræder i internationale farvande med henblik på at gøre kommerciel skibsfart usikker, vil ikke gå ubesvaret hen,” sagde han videre.

  Angrebet på tankskibet forårsagede tre huller i to tanke i skibets styrbordsside, oplyste Nasrollah Sardashti, der er direktør i rederiets NITC, der ejer Sabiti og tilføjede, at forureningen fra beskeden, men under kontrol hurtigt.
  Videoen herunder viser dog et spor af olie, som tankskibet trækker efter sig.

  Ingen har endnu taget ansvar for angrebet på det iranske skib, men ifølge konsulentfirmaet Eurasia Group kan angrebet være kommet fra tre forskellige parter.

  “Tankskibets afstand fra den saudiarabiske havn i Jeddah kunne antyde, at missilerne kan være affyret derfra. En anden mulig teori er, at der var tale om en israelsk sabotageaktion, der havde til hensigt at disrupte den iranske tankskibsaktivitet i korridoren i Røde Havet på vej mod Suez Kanalen. En tredje mulighed er, at der var tale om et angreb fra en terrororganisation,” hedder det i en udtalelse fra Eurasia Group.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 8 times, 1 visits today)