Forsikringspræmier i Hormuz er 10-doblet

  0
  REKLAMA

  Den spændte situation i Hormuzstrædet koster de rederier der sender deres skibe gennem strædet store ekstraudgifter til forsikringspræmier. Præmien er ifølge Norwegian Shipowners’ Mutual War Risks Insurance Association, DNK, i dag 10 gange så høj som ved årets start, hvilket gør det til en tvivlsom forretning for mange rederier at sende deres skibe gennem strædet.

  Forsikringsselskaberne vånder sig også. De angreb på tankskibe der allerede har fundet sted, har kostet forsikringsselskaberne mere end 100 millioner dollar.

  Mange dansk drevne skibe passerer hver uge Hormuzstrædet, og de høje forsikringspræmier rammer derfor også danske rederier og deres kunder. Danske Rederier ønsker i øjeblikket dog ikke at kommentere situationen.

  Samtidig tæller regeringen fortsat på fingrene for at vurdere, om det vil være en god ide for Danmark at bidrage til den internationale flådestyrke ved Hormuzstrædet, som USA har taget initiativ til.

  Kommer det til kamphandlinger i det smalle stræde, vil en dansk fregat der befinder sig i Hormuzstrædet – på linje med alle andre større krigsskibe – få det svært.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)