Godt resultat inden forventet nedgang

  0
  REKLAMA

  Frederikshavn Havn opnåede i 2018 et resultat på 15,3 mio. kr. ud af en omsætning på 60 mio. kr. Dermed nåede Havnen næsten 2017-rekord resultatet på 17 mio. kr.

  ”Det er en meget tilfredsstillende udvikling, vi har set med udlejningen af samtlige baglandsarealer. Det beviser, at vi strategisk gjorde det rigtige med havneudvidelsen i Frederikshavn, hvor vi budgetterede med fuld aktivitet fra 2021. Med de indgåede kontrakter, vi har nu, er vi faktisk i mål omkring de strategiske målsætninger, vi har sat, for både volumen og økonomi,” siger havnens direktør Mikkel Seedorff i en kommentar til regnskabet.

  Også bestyrelsen er godt tilfreds med resultatet, men skruer ned for forventningerne i forhold til resultaterne i de kommende år.

  ”Vores fornemme resultater i 2016, 2017 og 2018 er et godt afsæt til årene 2019 og 2020, hvor vi forventer lavere resultater. Årsagen er, at aktiviteterne i havneudvidelsen først for alvor går i gang i slutningen af 2020, da der vil være en periode, hvor virksomhederne, som har lejet arealerne, er i gang med at klargøre dem. Vi bygger desuden stadig på 2. etape, som forventes færdig i 3. kvartal 2019. Vi vil derfor først se den fulde effekt af havneudvidelsen fra 2021,” siger bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.

  Han peger på, at havnen har fået en række stærke spillere ind fra ind- og udland og samtidig ser frem til at kunne fortælle om flere spændende aktiviteter indenfor den cirkulære økonomi:
  “Når vi er i fuld drift i 2021, vil vi være en af de største recyclingshavne i Europa,” siger Bo Uggerhøj.

  Kilde: Frederikshavn Havn

  (Visited 5 times, 1 visits today)