Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier

0
REKLAMA

Mens æg fra høns fodret med fiskemel har høje værdier af miljøforureningen PFAS, så er det samme ikke tilfældet for danske opdrætsfisk, der ligeledes fodres med blandt andet fiskemel.

Der lød et ramaskrig, da DTU Fødevareinstituttet i denne uge i en pressemeddelelse oplyste, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer nemlig, at hovedkilden til PFAS i æggene kan stamme fra fiskemel som foderingrediens.

I den danske fiskeindustri indgår fiskemel ligeledes som foder til opdrætsfisk, og Dansk Akvakultur følger derfor problemstillingen tæt. Alligevel er der endnu ingen grund til at frygte at indtage fisk fra hverken dambrug eller havbrug, for de er nemlig allerede under opsyn.

Læs også: Fiskemel kan være skyld i fund af PFAS i økologiske æg

“Vi gør opmærksom på følgende: Fødevarestyrelsen har siden 2011 gennemført et overvågningsprogram for PFAS, hvori der er indgået opdrætsørred fra både dambrug og havbrug i Danmark. Alle analyser viser, at PFAS-indholdet i de undersøgte danske opdrætsfisk (både fra dam- og havbrug) overholder de fastlagte EU-grænseværdier,” lyder det fra Dansk Akvakultur.

Dansk Akvakultur oplyser desuden, at man er i løbende dialog med producenterne af fiskefoder, og der er fortsat fokus på egenkontroller af PFAS i foderingredienser og færdigt fiskefoder.

The post Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier first appeared on FiskerBladet.

(Visited 9 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here