Derfor er den nye danske færge i en klasse for sig

  0
  1 år senere end forventet er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals. Foto Hirtshals Havn
  REKLAMA

  Fjord FSTR har dobbelt kapacitet, er miljøvenlig og den hurtigste vej mellem Hirtshals og Kristiansand. Sådan beskriver rederiet Fjord Line deres nyindkøb i en pressemeddelelse.

  Fjord Lines nybyggede stolthed tager nu over efter HSC Fjord Cat. Katamaranen tager 1200 passagerer, har tre serveringssteder og et lavere CO2-udslip end traditionelle færger. Søndag ankom skibet til Hirtshals og er nu klar til at byde rejseglade passagerer velkommen.

  ”Selv i denne meget vanskelige tid for rejsebranchen, fortsætter vi med at investere i bedre kundeoplevelser og mere bæredygtig transport for både passagerer og gods. Nu glæder vi os til at vise den nye katamaran frem til vores lokale gæster, så snart de forskellige landes myndigheder åbner op for muligheden,” siger Brian Thorsted Hansen, koncernchef i Fjord Line.

  Fjord FSTR skal sejle på strækningen mellem Hirtshals og Kristiansand og fordobler dermed kapaciteten på den hurtigste søvej mellem Danmark og Norge. Den nye katamaran bruger kun lidt over 2 timer på overfarten. Oplevelsen om bord er også væsentlig forbedret, fra hvad man kender fra traditionelle katamaranfærger og tidligere færger på ruten.

  Læs også: Her ankommer Fjord FSTR til Hirtshals

  ”Fjord FSTR tager dobbelt så mange passagerer som Fjord Cat og er udstyret med to bildæk, som rummer i alt 404 biler. Den er udrustet med El ladestationer og Fjord Line er det første norske passagerrederi, som tilbyder dette. Om bord kan passagererne vælge mellem tre forskellige serveringssteder, eget børneområde og en større taxfree-butik,” fortæller Brian Thorsted Hansen.

  Fjord Lines nye hurtiggående katamaran, som også har mulighed for at fragte lastbiler, vil sørge for 32 procent reduktion i CO2-udslip per passagerkilometer sammenlignet med tidligere.

  ”Skibet er bygget med flere innovative funktioner, som forbedrer både sejlfærdighederne og gæsternes komfort om bord. Katamaranen er også udstyret med en ny og optimeret skrogform, som minimerer brændstofforbruget og giver en roligere overfart, når hun sejler over Skagerrak,” siger Brian Thorsted Hansen.

  Fjord FSTR sættes i rutefart, når myndighederne åbner for dette.

  (Visited 143 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here