Skibsfarten fylder nu 20 procent i dansk eksport

  0
  Arkivfoto: Maersk
  REKLAMA

  Dansk skibsfart formåede i 2020 at holde eksporten oppe med blot et minimalt fald. Det generelle fald i dansk eksport betyder, at skibsfarten relativt set vokser sig større og udgør nu en femtedel af den samlede danske eksport. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

  2020 blev et år til glemmebogen for mange brancher. Men mens nogle sektorer havde stor nedgang i eksporten, kom skibsfarten ud af 2020 med et fald i eksporten på beskedne 1,1 procent i forhold til rekordåret 2019. I alt eksporterede dansk skibsfart i 2020 for 237,6 milliarder kroner.

  I en ny rapport fra Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet gøres status over den danske eksport i lyset af Covid-19, og en af konklusionerne er, at skibsfarten er sluppet forholdsvis nådigt gennem det seneste år.

  ”Forbrugerne har brugt færre penge på rejser og oplevelser, men har fortsat købt varer. Det betyder, at der har været et næsten uændret eller endda stigende behov for skibstransport af forbrugsvarer. Det har været et gunstigt udgangspunkt for vores branche i et år, som var meget uforudsigeligt,” siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

  Det generelle fald i dansk eksport i 2020 var 8,5 procent og med det mindre fald til skibsfarten, vokser skibsfartens andel af den samlede eksport. Søtransporten udgjorde i det forgangne år 20 procent af den samlede danske eksport mod 18,6 procent i 2019.

  ”Skibsfart er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv, og nu udgør vi et større stykke af den samlede danske eksportkage. Det kan vi gøre, fordi vi har nogle ufatteligt dygtige rederier, som, i hård konkurrence om transportopgaver i hele verden, hiver ordrer hjem hver eneste dag,” siger Jacob K. Clasen.

  Den høje eksport er med til at fastholde danske arbejdspladser i hele Det Blå Danmark, som samlet set beskæftiger mere end 95.000 mennesker.

  (Visited 86 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here