Kaos: Stor havn drukner i importerede elbiler

  0
  Bilkaos i Norges største havn. Foto: Drammen Havn
  REKLAMA

  Høj bilefterspørgsel blandt det norske folk har ført til pladsproblemer i Drammen Havn. Over halvdelen af ​​de modtagne biler er elektriske. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

  Havnen i Drammen, som er Norges største havn og knudepunkt for import af biler, modtager omkring 70 procent af alle biler, der kommer ind i landet, og i øjeblikket oplever de et sandt boom i antallet af fartøjer, der ankommer til havnen.

  ”I løbet af de sidste tre måneder af 2020 kom der over 37.000 nye biler til Drammen havn, og i marts alene ser der ud til at være ankommet 12.000 nye biler,” siger havnedirektør Einar Olsen i en pressemeddelelse.

  Han var allerede sidste år i stand til at rapportere om stor aktivitet inden for import af biler, da de modtog 98.882 biler i Drammen, og som den nuværende tendens ser ud, er nordmændenes interesse for biler ikke faldet siden det nye år.

  ”I alt vil vi nærme os 70.000 nye biler om seks måneder, hvilket er ’all time high’,” siger Einar Olsen.

  Med en bilimport, der når nye højder har Drammen Havn været tvunget til at omstrukturere modtagelsen af ​​biler, så de nu parkeres så tæt som muligt, ligesom et stort antal biler nu placeres i områder, der egentligt var tiltænkt andre gøremål. Derudover har havnen måtte leje plads på områder uden for havnen, siger havnedirektøren i meddelelsen.

  Af alle de 70.000 biler, som Drammen Havn forventer at modtage i løbet af første halvår af 2021 er mere end halvdelen af ​​bilerne elektriske.

  (Visited 200 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here