Fascinerende fotos: Ubåd dykker 6500 meter ned til skibsvrag

  0
  Det er det dybeste dyk til et vrag nogensinde. Foto: Victor Vescovo / Twitter
  REKLAMA

  En bemandet mini-ubåd har formået at finde og og fotografere det dybest beliggende vrag i verden. Det skriver Victor Vescovo, der styrede miniubåden, på Twitter.

  Det er vraget af den amerikanske destroyer USS Johnston, der sank under et søslag mellem amerikanske og japanske krigsskibe ved Fillippinerne i 1944, der har haft besøg af det amerikanske selskab Caladan Oceanic, der stod bag dykningen.

  Vraget af det amerikansk krigsskib ligger på 6500 meters havdybde ud for det Sydøstasiatiske land, og de to dyk havde en varighed af hele otte timer.

  ”Vi lokaliserede de forreste to tredjedele af skibet, der var oprejst og intakt, på en dybde af 6456 meter,” skriver Victor Vescovo blandt andet.

  Filippinerne var under anden verdenskrig koloniseret af Japan, og skibet USS Johnson var blandt de amerikanske styrker, der var indsat til at befri landet, da det 115 meter lange krigsskib blev sænket af et japansk krigsskib i et søslag 25. oktober 1944. Kun 141 af skibets besætning på 327 overlevede ifølge den amerikanske flådes arkiver.

  Du kan se billeder fra dykket her

  (Visited 168 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here