Danmarks første havplan sendt i høring

0
Foto: Danske Rederier.
REKLAMA

Danmarks første havplan, der skal bidrage med en helhedsorienteret planlægning for det samlede danske havareal, er blevet sat i offentlig høring. Det skriver Søfartsstyrelsen på deres hjemmeside.

I dag spiller havet en helt afgørende rolle for den grønne omstilling, og havplanen understøtter ifølge Søfartsstyrelsen målet om at reducere den danske CO2-udledning markant inden 2030. En væsentlig del af havarealet er udlagt til kommende havvindmølleparker og energiøer.

”Havet har altid haft stor historisk betydning for Danmark som søfarts- og fiskerination. Der er lagt vægt på, at de aktører, der er på havet i dag, fortsat har gode vilkår. Det gælder blandt andet fiskeriet, råstoferhvervet og søtransporten. Havplanen ændrer ikke på, at det danske havareal fortsat kan anvendes til disse aktiviteter som hidtil,” skriver Søfartsstyrelsen blandt andet.

Der afholdes et digitalt orienteringsmøde torsdag den 29. april 2021. I løbet af høringsperioden afholdes en række regionale møder om havplanen.

(Visited 32 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here