BREAKING: Ever Given flyder igen

  0
  Ever Given. Foto: Suez Canal Authorities
  REKLAMA

  Containerskibet Ever Given, der har spærret Suezkanalen i en uge, er tilsyneladende på vej til at komme fri igen. Det skriver flere medier.

  Efter udgravninger håbede eksperter, at højvandet, der søndag ramte Suez-kanalen, kunne hjælpe med at løsne det fastklemte containerskib Ever Given, der stadig blokerer trafikken igennem kanalen, og det ser nu altså ud til at være tilfældet.

  Siden tirsdag har hundredvis af skibe ligget stille i den vitale Suez-kanal, men nu det angiveligt lykkedes bjærgningsmandskaber at få det fastklemte containerskibet så meget fri, at det igen er flydende. Det oplyser det maritime servicefirma Inchcape Shipping på Twitter tidligt mandag morgen.

  Osama Rabie, der er topchef for havnemyndighederne i Suez-kanal, bekræfter ifølge Wall Street Journal, at stævnen på det omkring 400 meter lange skib er kommet fri.

  ”Det er gode nyheder. Vi er ikke færdige med arbejdet endnu, men skibet har bevæget sig,” siger han og tilføjer, at slæbebåde fortsat er i færd med at sikre, at skibet bliver rettet så meget op, at det kan begynde at bevæge sig gennem kanalen.

  Søndag ankom yderligere to slæbebåde til det fastklemte containerskib Ever Given, og efter uddybningsfartøjer weekenden igennem har fjernet mere end 20.000 tons sand og mudder fra bagbordsside af skibets bov, så er håbet nu, at højvande, som søndag ramte kanalen, vil hjælpe til med at flytte det fastlåste skib.

  Ifølge Richard Meade, redaktør på mediet Lloyd’s List, lød meldingen søndag, at “der er håb om at kunne flytte på skibet inden for de næste 24 til 48 timer”, og der ser altså nu ud til at være sket.

  Det er dog endnu ikke sikkert, hvornår kanalen kan genåbne.

  Se seneste video fra kanalen her

  (Visited 647 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here