Seneste nyt om Suez: Medier viderebringer falske historier om kanalen

  0
  Screenshot: Vesselfinder.com
  REKLAMA

  Flere falske historier om det store containerskib Ever Given er i de foregående dage blevet delt af både danske og udenlandske medier.

  Efter henvendelser fra opmærksomme læsere må MaritimeDirect krybe til korset og erkende, at også vi er faldet i med begge ben. Historien om, at en historisk del af Suez-kanalen er blevet genåbnet for at tillade få skibe til at sejle uden om den blokerede hovedkanal, som også vi har bragt her, viser sig nemlig at være en and.

  Selvom der ganske rigtigt findes parallelle spor på dele af den historiske kanal, der forbinder Asien og Europa, så er der altså ikke nogen af dem, der løber uden om det sted, hvor det 400 meter lange containerskib Evergreen sidder fast. MaritimeDirect har selv gengivet historien fra det engelske medie The Guardian og beklager naturligvis forvirringen.

  Desuden har der været forlydener om, at det skulle have lykkedes de egyptiske havnemyndigheder at have flyttet skibet så meget, at det ikke længere ligger på tværs af Suez-kanalen. Ifølge hjemmesiden vesselfinder.com, der overvåger verdens skibe baseret på deres AIS-sendere, så ligger Ever Given dog fortsat fast og blokerer hele kanalen.

  (Visited 824 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here