Danske naboer opruster væbnede styrker med nye ubåde

  0
  Arkivfoto: Unsplash
  REKLAMA

  Den norske regering vil bestille nye ubåde for 45 milliarder norske kroner – Tyskland opruster også. Det skriver det Teknisk Ukeblad.

  I februar 2017 kom det frem, at Norge vil samarbejde med Tyskland om at udvikle en ubåd, der skal erstatte de seks ubåde i Ula-klassen, som blev indfaset i 1989-1992, og nu er de to lande så endelig nået til enighed med det tyske værft ThyssenKrupp Marine Systems (tkMS) efter flere års forhandlinger. Nu mangler blot en endelig godkendelse i det tyske parlament, før parterne kan skrive under.

  I første omgang var det planen, at Norge ville sikre sig de nye ubåde allerede fra 2026, men efter en udbudsrunde, hvor de to lande takkede nej til de indsendte tilbud, fordi de ikke levede op til de norske og tyske krav, så måtte de igennem en ny budrunde, hvilket er en del af forklaringen på, at de nye fartøjer først vil være klar til brug i 2029.

  Efter planen skal Tyskland og Norge have henholdsvis to og fire af den opgraderede ubådsklasse 212 Common Design (CD), mens den nuværende norske flåde i Ula-klassen planlægges at blive reduceret fra seks til fire skibe fra 2022.

  (Visited 136 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here