Sådan vil Fiskeri- og Naturfredningsforening frede dansk hav

  0
  Vestas Offshore vindmøller. Arkivfoto: Vestas
  REKLAMA

  Stop al fiskeri, udvinding af råstoffer og planlægning af nye vindmølleparker på 10 pct. af Danmarks havareal – det er blot nogle af de elementer af forslaget fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Naturfredningsforening.

  Selv om naturvenner og fiskere ikke altid ser ens på forhold for havmiljøet, afleverede de onsdag et fælles forslag til regeringen om at gøre ti procent af havarealerne i Nordsøen, Østersøen og Skagerrak til totalt fredet område.

  ”Det handler om at sikre store sammenhængende områder ude på havet, hvor naturen kan få et pusterum, og hvor arterne kan få lov at komme i fremgang igen,” siger præsident for DN Maria Reumert Gjerding, som dog også erkender, at forslaget ikke indeholder alle naturfredningsforeningens ønsker.

  ”Hvis Danmarks Naturfredningsforening skulle sidde helt alene og tegne det her kort, så havde det set anderledes ud,” siger hun, og peger på et større område omkring Skagen, som hun gerne havde set fredet, men det er af hensyn til fiskeriet i området ikke med.

  Men ligesom Maria Reumert Gjerdring er formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen tilfreds med de kompromisser, der er indgået.

  ”Vi er jo gået på kompromis med at aflevere nogle fiskepladser. Det er jo for mange fiskere hjerteblod, hvor man i mange år har fisket på nogle fiskepladser, og så ville skulle stoppe med det. Det er vi gået på kompromis med for at få mulighed for at få indflydelse på, hvordan områderne skal ligge, og hvordan de ligger mest hensigtsmæssigt,” siger han.

  Læs hele udspillet fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Naturfredningsforening her.

  (Visited 55 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here