Vestas investerer stort i havvind

  0
  Vestas Offshore vindmøller. Arkivfoto: Vestas
  REKLAMA

  Vestas har for 5,3 milliarder kroner købt Mitsubishi Heavy Industries ud af MHI Vestas Offshore Wind og vil nu i højere grad satse på havvind.

  Hvad der indtil nu har været et delt partnerskab Vestas og Mitsubishi Heavy Industries (MHI), bliver nu i stedet et enevælde med førstnævnte på tronen. Vestas har købt MHI ud af aftalen for knap 5,3 millarder kroner, og som en de af aftalen erhverver MHI 2,5 procent af Vestas og får et sæde i Vestas.

  Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse og understreger, at investeringen skal ses som et tydeligt, langsigtet skridt for at blive en førende aktør indenfor offshore vindenergi inden 2025. Samtidig er formålet at udvide de to selskabers samlede lederskab inden for bæredygtig energi herunder et kommende samarbejde om grøn brint. Et af de første skridt bliver en præsentation af en ny offshore vindmølleplatform.

  – Vestas er førende inden for landvind, men for at fremskynde energiomstillingen og opnå vores vision skal vi spille en større rolle inden for havvind. På vegne af hele Vestas er jeg derfor meget begejstret for, at Mitsubishi Heavy Industries deler Vestas’ vision om at blive en førende aktør inden for offshore vindenergi på lang sigt, at at vi styrker vores partnerskab ved at MHI bliver en stor aktionær og en del af Vestas’ bestyrelse af direktører. Offshore vind tilbyder unik vækst, og det er nøglen til at skabe en bæredygtig planet for fremtidige generationer. Med dette samarbejde understreger vi, at vi vil være en integreret del af begge, siger Henrik Andersen, koncernchef og administrerende direktør i Vestas.

  I Japan planlægger Vestas og MHI at etablere et joint venture til salg af onshore og offshore vindmøller. Handelen de to firmaer imellem ventes afsluttet enten i fjerde kvartal 2020 eller første kvartal i 2021.

  (Visited 14 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here