Årets Sild er fundet

0
Årets sild offentliggøres Kilde: Hirtshals Fiskefestival
REKLAMA

Årets Sild 2020 er afgjort i et tæt opløb og med et stærkt felt. Det skriver Hirtshals Fiskefestival.

Vinder blev Restaurant Lilleheden under ledelse af Ejvind Kjeldsen-Jensen med Rasmus Pedersen ved sin side.

Deltagerne, i årets udgave af Årets Sild, som igen blev afviklet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, talte toneangivende smørrebrødsrestauranter som Hotel Baltic på Als, Aamanns 1921, HOS i Odense, århusianske Skovmøllen og Musikkens Spisehus i Aalborg.

Konkurrencen blev afviklet uden publikum pga. coronasituationen, men otte restauranter, der til dagligt har fokus på frokost, brugte søndagen i Hirtshals.

I dommerpanelet sad den gastronomiske revser Bo Jacobsen og den kritiske madanmelder på Børsen Ole Troelsø, uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring Dennis Kindberg, direktøren for Pelagisk Producentorganisation i Danmark Esben Sverdrup-Jensen og direktør for sildevirksomheden Tenax, der producerer vindersilden efterfølgende, Annette Ladefoged.

Restaurant Lilleheden vandt med imponerende 604 point over Aamanns 1921, som blev nr. 2 og Restaurant HOS, der blev nr. 3.

Det var en pavestolt Ejvind Kjeldsen-Jensen, der tog imod klapsalver fra konkurrenter og dommere. Han rettede en speciel tak til dommerne” I er med jeres deltagelse med til at sætte fokus på silden og det gode håndværk.

Anette Ladefoged fra Tenax var med i dommerpanelet for første gang og udtalte: “det har været en meget spændende dag, hvor vi har set gammeldags modnede sild i mange forskellige afskygninger. Nu glæder vi os i Tenax Sild til at producere silden og få den ud til de danske forbrugere.

Årets Sild er afviklet i samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Forskerpark, Nordsøen Oceanarium, Pelagisk ProducentOrganisation og Tenax A7S, sidstnævnte står bag kvalitetssildebrandet Lykkeberg 1899, hvor fokus er på den gammeldags modnede sild.

Vindersilden skal nu omformes til en sild på glas og her vil den være tilgængelig bredt i detailhandlen under Lykkeberg 1899 brandet med Hirtshals Fyr på glasset. Så alle der har lyst til at smage Årets Sild får mulighed for det fra januar 2021.

Deltagerne var:
H-O-S, Odense (Jakob Spolum)
Restaurant Lilleheden, Hirtshals (Ejvind Kjeldsen-Jensen)
Skovmøllen, Århus (Rune Aaby)
ISS Kantiner (Rune Kromann)
Bgær, Odense (Benjamin Rosendal Mosskov)
Musikkens Spisehus, Aalborg (Nicklas Thellufsen)
Aamanns 1921, København (Maxim Surdu)
Hotel Baltic, Als (Chris Franklin)

Kilde: Hirtshals Fiskefestival

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here