Fremgang på Thyborøn Havn til trods for corona

0
Foto: Thyborøn Havn
REKLAMA

Thyborøn Havn har opretholdt havnens drift og været i konstant aktivitet under hele covid-19 pandemien ved at tage særlige forholdsregler for at sikre driften. Første halvår på Thyborøn Havn er landet godt til trods for coronapandemi og udfordringer på fiskeriet.

Halvårsregnskabet for Thyborøn Havn er gjort op og viser, at det til trods for de udfordringer, som hele samfundet har oplevet under coronakrisen, fortsat går godt i Thyborøn. Omsætningen på havnen for første halvår af 2020 endte på 22,4 mio. kr. med et overskud på 1,8 mio. kr.

Specielt på godsomsætningen har det første halve år udviklet sig positivt på havnen. Mængden af gods ind over havnen er hele 44 % højere end det var i samme periode i 2019. Og det er på stort set alle godstyper, at 2020 indtil nu har været positivt, selvom det selvfølgelig i Thyborøn fortsat er råstoffer som sten og grus, der trækker det store læs i statistikken. I første halvdel af 2020 blev den samlede godsmængde ind over havnen på hele 933.000 ton, hvoraf sten og grus stod for de 845.000 ton.

Det er selvfølgelig noget, der vækker glæde på havnen, at vi er i stand til at vækste på det område til trods for den generelle afmatning i hele verden på netop godstransporten. Der er fortsat stor efterspørgsel på råstoffer til byggesektoren, ligesom eksporten til andre lande fra Thyborøn fortsat også er i vækst. Det tegner rigtigt godt for hele 2020, og forventningen er derfor også, at målet for havnen om at ligge på den gode side af 1,5 mio. ton gods i 2020 helt sikkert nås.

Resten af artiklen kan læses i FiskerBladets online septemberudgave her.

(Visited 54 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here