Geoteam sikrer tunnel på havbunden

  0
  REKLAMA

  “Vi taler om kilometerlange afstande, så når vi graver tunnelrenden, og når vi placerer de en-kelte elementer, kan selv små afvigelser undervejs få stor betydning. Vores arbejde skal være uhyre præcist, så når det sidste element placeres, har vi brug for en nøjagtighed på ganske få millimetre”, siger Henrik Schjøler Dahl, projekteringsleder i Femern.

  Fire sendestationer med tilhørende antennemaster står strategisk placeret ud til kysten ved Femern Bælt – to på dansk side ved Rødby og to på tysk side på øen Fehmarn.

  Anlæggene rummer avanceret sendeudstyr, som skal sørge for, at den 18 kilometer lange Femern-tunnel kan etableres på samme tid fra både den danske og den tyske side af Femern Bælt i en dertil udgravet rende på havbunden.

  Positioneringssystemet består af fire såkaldte GNSS-stationer (Global Navigation Satellite Sy-stems). Stationer modtager data fra flere forskellige satellit-netværk, som dermed sikrer præcisionen.

  Systemet vil således give en nøjagtighed på helt ned til 8 millimeter. Til sammenligning er GPS’en i en mobiltelefon eller bil typisk begrænset til en præcision på op til 5 meter eller mere.

  Redaktionen

  (Visited 1 times, 1 visits today)