Endegyldigt farvel til historisk færgerute

    0
    REKLAMA

    “Det er med et tungt hjerte, at vi nu har truffet beslutningen om at lukke færgeruten mellem Trelleborg og Sassnitz, en af de ældste i Europa. Mest af alt er det trist for de berørte medarbejdere, men også for befolkningen på Rügen,” siger Niclas Mårtensson, der er CEO i Stena Line.

    Ruten blev suspenderet, da Coronakrisen ramte i marts, og i april annoncerede Stena Line planerne om at lukke ruten permanent på grund af svigtende kundeunderlag og transportvolumen.

    Færge F/S Sassnitz er nu lagt op i Uddevalla og vil blive overdraget til Stena RoRo og enten solgt eller chartret ud.

    Rutesejladsen blev indledt i 1897, hvor der blev sejlet post med dampskib mellem Trelleborg og Sassnitz. Kælenavnet “kongeruten” fik ruten, fordi den i juli 1909 blev åbnet af den svenske Kong Gustav V og den tyske Kejser Wilhelm II.

    Ruten var den gang den blot anden internationale jernbanefærgerute efter Gedser-Warnemünde, der åbnede i 1903, og frem til 1945 var jernbanefærgen til Sassnitz den svenske jernbanes hovedforbindelse til Europa.

    Men da jerntæppet sænkede sig over Europa og placerede Sassnitz i DDR, blev rutens betydning begrænset i forhold til tidligere. Efter jerntæppets fald fik ruten en renaissance, men kan nu ikke længere klare sig i konkurrencen.

    Kilde: Stena Line & Wikipedia

    (Visited 6 times, 1 visits today)