Team Tankers fortsætter rød stime

  0
  REKLAMA

  Team Tankers, der driver en flåde af 47 kemikalietankskibe, kommer ud af 3. kvartal med et driftsresultat (EBITDA) på 13,4 mio. dollar, hvilket er en lille fremgang på knap et par millioner i forhold til 2. kvartal, men en markant fremgang i forhold til 3. kvartal i fjor, hvor resultatet blot sneg sig op på 0,7 mio. dollar.

  Trods det pæne driftsresultat lander periodens nettoresultat med et underskud på 15,1 mio. dollar, hvilket er større end samme periode i fjor, der gave et minus på 14,5 mio. dollar.

  Resultatet er påvirket negativt af store af- og nedskrivninger (17,3 mio. dolar) og øvrige tab på 6,4 mio. dollar, som bl.a. skyldes tab ved salget de tre skibe, Sichem Paris, Tambourin og Sichem Montreal.

  “Vi har afsluttet salget af de sidste to af vores fem ældre MR-skibe på attraktive niveauer, og kan nu koncentrere vores indsats om nyere, mere sofistikerede skibe. Med salget af de ældre MR-skibe og visse andre skibe har vi fået frigivet kapital til investeringsaktiviteter og positioneret os selv i forhold til 2020 med en mere fokuseret deep-sea flåde,” siger CEO i Team Tankers International, Hans Feringa, i en kommentar til regnskabet.

  Det sidste salg af skibe skete i oktober, hvor Team Tankers afhændede Team Tosca på 44.999 dwt bygget i 2004 og søsterskibet Team Toccata til i alt 25,3 mio. dollar.

  “Rederiet vil overveje yderligere frasalg og investeringer i den fortsatte positionering ind i 2020,” tilføjer han.

  Rederiets transporterede volumen i 3.kvartal faldt med 7 pct. i forhold til 2. kvartal, og også den gennemsnitlige TCE faldt i løbet af kvartalet med 2 pct. til 11.406 dollar/dag, men det er dog fortsat markant højere – 17 pct. – i forhold til niveauet i 3. kvartal i fjor på 9.758 dollar/dag.

  Og for 4. kvartal har rederiet på nuværende tidspunkt solgt 67 pct. af de forventede driftsdage i kvartalet til en gennemsnitlig rate på omkring 11.858 dollar/dag.

  Kilde: Team Tankers International

  (Visited 3 times, 1 visits today)