Verdens største udleder 10 pct. mindre CO2

  0
  REKLAMA

  Undersøgelsen er lavet på baggrund af data fra 3.200 skibe fra verdens 17 største rederier, herunder bl.a. Maersk, MSC, CMA CGM, Cosco Shipping, Hapag-Lloyd og ONE.

  Ifølge organisationen viser undersøgelsen, at containerrederierne er på rette vej i forhold til at nå IMO-målsætningen om en halvering af CO2 udledningen i 2050 i forhold til 2008.

  “Med den voksende eksponering af klimapåvirkningen og øgede forventninger fra samfundet og lovgiverne, er det ikke længere en umulig drøm at reducere CO2 udledningen fra skibsfarten, men en reel løbende udfordring for erhvervslivet,” siger Angie Farrag-Thibault, der er programdirektør i Clean Cargo i en pressemeddelelse.

  En undersøgelse fra Clarkson Research Data, der blev offentliggjort for en måned siden, viste, at selvom den globale flåde er vokset med 60 pct. i forhold til 2008, udleder den 18 pct. mindre CO2.
  Den primære årsag til den mindre udledning er ifølge Clarkson hastigheden, der er reduceret med 15-20 pct. i perioden. Dertil kommer en ny generation af mere brændstoføkonomiske skibe.

  Clean Cargo kommer ikke i rapporten ind på årsagen til faldet, men stadig større skibe i containerrederiernes flåder kan være en medvirkende årsag til reduktionen.

  Redaktionen

  (Visited 8 times, 1 visits today)