Svenskerne har fat i run-away skibet igen

  0
  REKLAMA

  Inspektionen fandt, at skibet generelt er dårligt vedligeholdt og en af de mest alvorlige mangler er, at skibets nødgenerator ikke virker. Farlige mangler omkring redningsudstyr blev også opdaget, ligesom der er mistanke om dobbelt bogholderi i forhold til besætningen.

  Det er ikke første gang skibet – og dets kaptajn – er i søgelyset. I januar i fjor gik skibet på grund ved Landskrone og for to uger siden havde skibet så store problemer at med styre maskineriet, at brovagterne langs Göta Elven fik travlt med at trykke på “op” knapperne, fordi hverken lods eller kaptajn kunne styre fremdriften.

  Den tur endte med, at et planlagt besøg af en inspektør fra den svenske transportstyrelse aldrig blev til noget, fordi kaptajnen bare var sejlet videre. Forinden havde han smækket røret på midt i en samtale med en medarbejder fra Transportstyrelsen.

  Måske klog af skade har Transportstyrelsen denne gang adviseret både politi og den svenske kystvagt om, at Rix Emerald ikke må forlade Kalmar, inden de 24 fejl er udbedret.

  Kilde: Vesseltracker.com

  (Visited 6 times, 1 visits today)