Nigerias flåde fængsler bevæbnede vagter

  0
  REKLAMA

  Ønsker man ekstra sikkerhed, er man henvist til at købe den af udvalgte nigerianske sikkerhedsfirmaer, hvor ansatte i den nigerianske flåde tjener gode penge som bevæbnede vagter, samtidig med at de hæver deres løn i flåden.

  Ydelserne er afsindig dyre, og dertil ineffektive. Nigeria er gennemsyret af korruption, og det gælder også den nigerianske flåde. Betaler banditter godt nok, ser sikkerhedsvagterne den anden vej.

  Det har naturlig nok skabt et sekundært marked, hvor mere professionelle nigerianske vagter tilbyder deres ydelser til langt lavere priser i ikke-udvalgte sikkerhedsfirmaer. Men disse sikkerhedsfirmaer er selvfølgelig en torn i øjet på den nigerianske flåde, og noget der bliver slået hårdt ned på.

  Det skete senest i denne uge, hvor den nigerianske flåde slog til mod fartøjet Workhouse, og anholdt alle syv ombordværende, for at yde ”ulovlig” beskyttelse til tankskibet Osamewe der, befandt sig ved Bonny Anchorage.

  Den nigerianske flåde udleverede efterfølgende de syv bevæbnede vagter til retsforfølgelse i land.

  Redaktionen

  (Visited 24 times, 1 visits today)