CMP og DFDS i ny aftale om landstrøm

  0
  REKLAMA

  Landstrømsanlægget vil reducere udledningen af svovl, NOx og partikler, hvilket går hånd i hånd med såvel CMP´s som DFDS´ ambitioner om at bidrage til et grønnere København, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

  DFDS har med sin færgetrafik faste daglige anløb, og det er altid de samme skibe, der sejler i pendulfart mellem Oslo og København, hvilket gør det fornuftigt at etablere et landstrømsanlæg, hedder det videre i meddelelsen.

  “For CMP er dette en vigtig milepæl i vores arbejde med bæredygtighed. DFDS har været en betydningsfuld kunde for CMP i mange år og er en vigtig aktør i regionen. Med dette tiltag udvider vi vores samarbejde og styrker vores fælles rejse mod at bidrage til et grønnere København. Sammen med DFDS har vi fundet en løsning, som betyder, at udslippet i centrum af København mindskes markant, når skibene ligger ved kaj,” siger Barbara Scheel Agersnap, CEO for Copenhagen Malmö Port.

  “Vi er glade for, at det nu bliver muligt at tilslutte skibene til et landstrømsanlæg i København til gavn for vores naboer i byen og klimaet. Det ser vi frem til at samarbejde med såvel Copenhagen Malmö Port og Københavns Kommune om, så vi kan fremtidssikre færgefarten mellem de to hovedstæder,” siger Torben Carlsen, CEO, DFDS.

  Arbejdet med at udforme anlægget starter nu, og byggeriet planlægges igangsat i 2020.

  Kilde: DFDS og CMP

  (Visited 3 times, 1 visits today)